Klimafaklen – Aarhus kommune

Dette trofæ er en af de første kreationer, der forlod vores værksted her i Zweck. Vi vandt opgaven gennem et open-call i Aarhus kommune, hvor vi blev udfordret til at designe en vandrepokal, der kunne bruges i mange år og passe ind i forskellige kontekster og miljøer.

Faklen skal nu sendes videre som en symbolsk stafet mellem århusianere, der engagerer sig i omstillingen og kan fungere som inspirationskilder. Med faklen følger en økonomisk støtte på 5000 kroner, der skal bruges til at etablere et nyt fællesskab inden for tre måneder. Når faklen går videre, vil modtageren beholde en lille, enkel version som et symbol på, at den grønne omstilling stadig skal være i tankerne, selvom den store fakkel har forladt bygningen. Dette trofæ er ikke blot en præmie, men en varig påmindelse om vores fælles rejse mod en mere bæredygtig fremtid, og vi er stolte over at kunne bidrage til det grønne engagement i vores lokalsamfund.

Klimarådet - skilt - den til mødelokalet

I  SAMARBEJDE MED

Klimarådet - skilt - den til mødelokalet

FAKKELBÆRERNE

Faklen har siden marts 2021 gået sin gang blandt Århusianske ildsjæle, faklen er blevet båret af følgende inspirerende ildsjæle:

November, 2022
Esben Vestergård Pedersen,
Bæredygtighedsingeniør hos Søren Jensen A/S

Juni, 2022
Martin Thim,
Partner & Sustainability Manager 

April, 2022
Steffen Max Høgh,
CEO Bæredygtig Business

Oktober, 2021
Bo Bach Boddum,
grundlægger RE-Zip

Juni, 2021
Rikke Ullersted,
grundlægger The Upcycl

Marts, 2021
Per Smedegaard,
direktør Teateret Svalegangen

DEN BÆREDYGTIGE LINJE MATERIALE BESKRIVELSE

Trofæerne er skabt af genbrugsmaterialer fra gamle engangspaller. Lad os tage dig med på en kort rejse gennem disse materialer og deres ophav.

Konstruktionstræ
Træet, vi bruger, er gammelt konstruktionstræ fra nedrivningen af en stald i Midtjylland. På grund af dets tidligere brug ville det normalt ende som skrald og ikke genbruges. Men vi har givet det nyt liv ved at høvle det, slibe det og forvandle det til smukke trofæer.

Læder
Læderet stammer fra en møbelpolstring i Hedensted Kommune. Det er så småt, at det normalt ville blive betragtet som skrald. Men i vores hænder får det en ny betydning som en værdifuld del af trofæernes design. Vi ser skønhed og potentiale i materialer, der ellers ville blive kasseret, og vi er stolte over at skabe noget unikt og bæredygtigt ud af dem.

Palleblokke
Disse robuste blokke stammer direkte fra de gamle engangspaller og er placeret mellem brædderne på pallen. De bærer stolt deres ar fra deres tidligere liv som palle, igennem deres levetid har blokkene oplevet lidt af hvert – små buler og skavanker fra slag og slid. Men i stedet for at skjule disse historiske spor, har vi valgt at omfavne dem og gøre dem til en vigtig del af trofæets unikke design.

Klimarådet - skilt - den til mødelokalet
Klimarådet - skilt - den til mødelokalet
Aarhus kommune - Klimafaklen

Læs mere om klimafaklen

Hjemmeside: aarhusomstiller.aarhus.dk

Instagram: #klimafaklen