Klimafaklen – Aarhus kommune
Det kræver mod at gå i en ny retning – og nogle skal gå forrest og lyse vejen op. Klimafaklen sendes som en stafet mellem aarhusianere, der har et passion og kan inspirere deres medborgere til at tage del i den grønne omstilling.
Faklen skal sendes afsted op stafet mellem århusianere, der engagere sig i omstillingen og kan fungere som inspiration. Med faklen følger 5000 kroner til at etablere et nyt fællesskab inden for tre måneder. Når faklen sendes videre, vil modtageren beholde en lille, simpel version af faklen, for at markere, at den grønne omstilling stadig skal være i tankerne, når den store fakkel har forladt bygningen.
I SAMARBEJDE MED
FAKKELBÆRERNE
Faklen har siden marts 2021 gået sin gang blandt Århusianske ildsjæle, faklen er blevet båret af følgende inspirerende ildsjæle:
November, 2022
Esben Vestergård Pedersen,
Bæredygtighedsingeniør hos Søren Jensen A/S
Juni, 2022
Martin Thim,
Partner & Sustainability Manager
April, 2022
Steffen Max Høgh,
CEO Bæredygtig Business
Oktober, 2021
Bo Bach Boddum,
grundlægger RE-Zip
Juni, 2021
Rikke Ullersted,
grundlægger The Upcycl
Marts, 2021
Per Smedegaard,
direktør Teateret Svalegangen


DEN BÆREDYGTIGE LINJE MATERIALE BESKRIVELSE
Konstruktionstræ
Træet er gammelt konstruktionstræ og kommer fra nedrivningen af en stald i Midtjylland. Træet er grundet dets tidligere brug blevet til skrald og genbruges normalt ikke, træet er blevet høvlet ret og slebet og har derigennem fået nyt liv.
Læder
Læderet kommer fra en møbelposter i Hedensted Kommune. Dette læder er i så små stykke at det normalt blev ville ses som skrald.
Palleblokke
Blokkene kommer fra engangspaller og er placeret mellem brædderne på pallerne. Blokkene har brugstegn, som kommer fra deres tidligere liv som palle. Blokkene har sømrester i sig og disse søm ses tydeligt i træet, men er slebet glatte og blanke.