Lama-statuetten
– symbolet på bæredygtig vækst

Lamaens fødsel

Siden 2020 har Zweck været med til at hyldet dygtigste, og i 2024 så den ikoniske Lama-statue dagens lys. Året forinden blev kunstneren og skulptøren Jonas Møller inspireret til at skabe en statuette med udgangspunkt i det skønne dyr Lamaen. Han forestillede sig, at det ville være smukt udført i genbrugstræ. Zweck var enig i hans vision og så værdien af at skabe en statuette, der symboliserer bæredygtighed og den enestående præstation det er, at blive tildelt Lama-udmærkelsen. Siden da har lama-virksomheder haft mulighed for at erhverve en Lama-statue som en anerkendelse af deres indsats og engagement i bæredygtighed.

Håndlavet i Danmark

Lama-statuetten bliver håndlavet hos Zweck i Horsens. På træværkstedet bliver engangspaller adskilt og høvlet til den rette tykkelse, hvorefter træet gennemgås og sorteres omhyggeligt. Træet bliver derefter laserskåret i lamaens koniske former og limet sammen i tre lag. Podiet er lavet af resttræ fra samlingerne på store paller.

SÅ LIGE DET MED NAVNET

Når alle processer er fuldført, bliver statuetten forsynet med indgraveringen logo og “Lamaen 2024” samt det aktuelle årstal, hvorefter den er klar til at blive præsenteret hos en af landets førende virksomheder inden for bæredygtighed.

Mød producenten af lamastatuetten

Vil du gerne lære mere om producenten af lamaen og se flere trofæer lavet af genbrugsmaterialer? så hop ind på vores hovedside og læs mere, måske kan vi hjælpe dig med dine fremtidige trofæer.

Se flere trofæer her >