TROFÆER, SKILTE OG MEGET MERE LAVET PÅ SKRALD OG RESTER.

Fra grafiskdesigner til trofædesigner.

Den spæde start

Zweck startede tilbage i 2018, som et sideprojekt men jeg (Jonas Møller) studerede Visual Fashion Communication på VIA UC, projektet startede som et designbureau, der skulle specialisere sig i det skæve, et bureau der skulle være for dem der ikke blot ønskede at være endnu en i mængden. Efter et par måneder fik jeg min første kunde, en nylig etableret bar i Århus, som manglede visuel identitet, hjemmeside og en masse plakater, vi fik lavet noget ret fedt sammen, dog var situationen sådan at de ikke havde nogen penge, så jeg blev betalt med flydende goder fra deres bar, hvilket set i bagspejlet ikke var en skidegod betaling.

Efter et stykke tid blev jeg træt af at designe visuelle identitet, hjemmesider og lign, da der er vanvittig konkurrence på markedet, folk ville gerne altid bare have noget der lignede de andre, folk ville ofte gerne have nyt nyt nyt og være trendy, dette resulterede i at jeg ville prøve noget nyt og andet.

Jonas Møller - zweck
Jonas Møller - zweck

En del af compas

Jeg var så heldig at jeg under et eksamensforløb mødte Anne Poulsen fra Compas og efter en masse samtaler blev jeg en del af Compas, her blev jeg introduceret til en masse nyt om grøniværksætteri, cirkulær økonomi og partnerskaber. Jeg blev introduceret til virksomheden TrÆls, som jeg skulle prøve at arbejde sammen med, planen var at Zweck skulle agere som ekstern designpartner på forskellige nye produktlinjer og projekter, dette blev i første omgang til projektet ”Møbler på meter” som desværre fejlede grundet for høje produktionsudgifter, dog fik jeg stadig arbejdet en masse sammen med TrÆls, med forskellige skillevægge, teater scenografier og meget mere. Det kan godt være at samarbejdet med TrÆls ikke blev til noget stort, men snare en masse små projekter, så lærte Anders Koed mig en masse om træ, konstruktion og produktionsmetoder, hvilket har haft stor indflydelse på virksomhedens videre udvikling.

Den grønne agenda 

Jeg er overbevist om at denne grønne omstilling er en nødvendighed og ikke blot en trend, jeg var efter min introduction til Compas og samarbejde med TrÆls, bevist om at jeg skulle arbejde med den grønne omstilling, jeg manglede dog stadig at finde mit stå sted, det sted hvor Zweck reelt set løste en opgave, med et grønnere alternativ til det nuværende. 

Jonas Møller - zweck

Det første trofæ

Efter et stykke tid med mindre projekter sammen med TrÆls, blev jeg kontaktet af Heidi Baltzer fra Hedensted Erhverv, hun søgte et nyt, skævt og grønt trofæ koncept som de kunne bruge de næste par år til deres fire årlige priser. Jeg har altid fået at vide at man skal sige ja til nye udfordringer, da man aldrig ved hvor det ender eller hvem man møder på sin rejse, så jeg sagde selvfølgelig JA til Heidis udfordring og efter en masse frem og tilbage, co-creation og brainstorming fik vi sammen lavet designet som nu kaldes ”Den klassiske”.

Jonas Møller - zweck
Aarhus kommune - Klimafaklen

All in på trofæer

Næsten lige som de første fire trofæer var blevet sendt ud af døren, så blev jeg kontaktet af en af mine tidligere undervisere Sidsel Gaustadnes, hun var faldet over et OPEN-CALL fra Århus kommune, de søgte en til at designe og producere deres nye klimafakkel. Jeg var lidt sent ude af start hullerne og fik lavet et koncept på en togtur på vej på arbejde og fik sendt det afsted, jeg regnede ikke med at vinde opgaven, da jeg ikke havde stor erfaring indenfor design eller produktion, men så skete der noget ret forunderligt, et par dage senere ringede Rakel fra Århus kommune og sagde jeg havde vundet opgaven. Det var her der var noget der slog klik inden i mig, havde jeg fundet min niche? havde jeg fundet mit kald? Havde jeg fundet ud af hvad Zweck skulle specialisere sig i? efter lidt markedsanalyse og samtale med nogle medlemmerne af Compas, så besluttede jeg mig for at gå all-in på trofæer.

Skal du være en del af min rejse? så fang mig på mail eller telefon 

jm@zweck.dk

25 77 67 80

Læs mere om materialerne, tilgangen og visionerne

Hop ind og tjek de skønne partnere ud